The Blog is Hot

Oversættelse af KDE

Posted in dansk-gruppen, kde by mschlander on 04/01/2008

Efter adskillige års flittigt arbejde som nærmest ene-vedligeholder af KDEs danske oversættelser (formentlig verdens største FOSS oversættelsesprojekt?), trak Erik Kjær Pedersen sig tilbage i efteråret 2007 pga. travlhed i sit civile liv. Han overdrog opgaven til Keld Simonsen, som således nu er koordinator og har det overordnede ansvar for de danske oversættelser af KDE.

Imidlertid vil det være de fleste danskere, som interesserer sig for fri software, bekendt at Keld Simonsen er en travl herre med mange jern i ilden. Der er heller ikke sket ret meget hvad angår KDE-oversættelser i den senere tid, det står faktisk så galt til, at KDE 4.0.0 ikke er tilstrækkeligt oversat til officielt at blive udgivet med dansk sprog. Det kan vi selvfølgelig slet ikke have, så det vil jeg gøre noget ved og er derfor påbegyndt oversættelsesarbejdet.

Min plan er først få oversat de få uoversatte dele i KDE3 stable. Derudover påtænker jeg ikke at gøre meget mere ved KDE3, men hvis nogen rapporterer meget graverende fejl skal jeg nok kigge på at få dem rettet.

Derefter vil jeg fokusere på KDE4. Første delmål er at få oversat “essentials” således at dansk igen kan blive en officiel del af KDE 4.0.1. Næste delmål er at få oversat alle de centrale dele. På lidt længere sigt er målet komplet oversættelse og et generelt løft af kvaliteten, om alt går vel.

Hvis nogen støder på fejl og dårlige oversættelser i KDE4 eller voldsomt generende fejl i KDE3 er de meget velkomne til at gøre mig (cb400f) opmærksom på det i Dansk-gruppens IRC-kanal på freenode-netværket – #dansk-gruppen. Det burde ikke være svært at fange mig der. Alternativt kan dansk-gruppens postliste bruges. Samme fremgangsmåder kan i øvrigt anvendes hvis man har kommentarer til oversættelserne i openSUSE (dog kun de openSUSE-specifikke dele, såsom YaST, opensuseupdater, Kickoff, sysinfo:/, installationen osv.).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: