The Blog is Hot

SSLUG lokalgruppe i Næstved

Posted in sslug by mschlander on 11/01/2008

Torsdag d. 3/1 åbnede Lokalgruppen Næstved. Det er den tredje af sin slags på Sjælland efter Roskilde og København.

Konceptet er ganske simpelt. Nogle lokale ildsjæle blandt SSLUGs medlemmer som kunne tænke sig noget aktivitet omkring GNU/Linux i deres lokalområde, skaffer et lokale med internetadgang, her mødes man regelmæssigt (pt. har alle lokalgrupper faste ugentlige møder). Indholdet af møderne styrer den enkelte lokalgruppe, men det består som regel af en god blanding af almindelig nørderi og socialt samvær, krydret med pizza og lejlighedsvise foredrag. Nybegyndere eller personer med tekniske problemer, kan som regel også få et skub i den rigtige retning, hvis de kigger forbi. Det er selvfølgelig intet krav at være medlem af SSLUG for at deltage i møderne.

I anledning af Næstved-gruppens andet møde i går havde Jesper fremskaffet en delebil, så han, Bryan og jeg kørte en tur til Næstved for at vise bestyrelsens støtte og påskønnelse til det nye initiativ og studere forholdene ved selvsyn.

Møderne afholdes på Kalbyrisskolen i Ungdomsklubben Moonlights lokaler. Her fandt vi en gruppe af enormt imødekommende og søde og rare mennesker. Det kan varmt anbefales at besøge dem hvis man har en ledig stund torsdag aften.

Mange forestiller sig sikkert at disse møder er domineret af unge ustyrlige übergeeks, som ikke laver andet end at udveksle warez. Det er dog helt forkert, erfaringen fra alle lokalgrupperne er, at stemningen er meget rolig og klientellet er meget bredt sammensat, både hvad angår alder og karrieremæssig baggrund og også hvad angår teknisk niveau. Det blev bekræftet igen i går i Næstved.

Ingen roser uden torne dog. Lokalerne vil være vanskelige at finde for folk der ikke er kendt på skolen – de findes gennem en udvendig kældernedgang på skolens bagside – er man ikke kendt i området bør man notere Jans og Louis’ telefonnumre ned fra wiki-siden, inden man tager hjemmefra. Sådan er betingelserne når man skal bruge gratis lokaler – “beggars can’t be choosers”, måske kan problemet også afhjælpes med lidt skiltning/opslag. Derudover er der nogle praktiske detaljer der skal køres ind omkring trådløst netværk, lokalisering af det bedste pizzaria o.l., men alt i alt er der fundamentet for endnu en meget succesfuld lokalgruppe. Godt gået folkens.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: